“Engelse koorklank in de regio Haaglanden”

Vereniging Concertante werd in 1998 opgericht. De eerste jaren werden de wekelijkse repetities gehouden in Scheveningen. Toen er een andere repetitieruimte moest worden gezocht, verhuisde het koor naar Voorburg. Concertante bestaat uit ongeveer 75 enthousiaste, (geoefende) zangers en zangeressen.

Van 1998 tot 2014 stond het koor onder leiding van Gerard Breas. Vanaf januari 2015 is Daniel Rouwkema de dirigent.

In de afgelopen 20 jaar heeft Concertante meegewerkt aan bijzondere concerten en uitvoeringen, zoals de Kerstgala-concerten in de Oude Kerk van Delft. Het koor zong diverse keren tijdens Dodenherdenking bij het monument Zoeklichtafdeling Binckhorst in Den Haag en bij de dagelijkse Last Post Ceremony onder de Menenpoort in Ieper (B.)

Concertante zingt ook regelmatig tijdens kerk- en zangdiensten in de regio en verzorgde in december 2017 voor de eerste keer de uitvoering van een “Lessons and Carols”. Daarnaast organiseert het koor ieder jaar minimaal één eigen concert.

Tijdens de repetities wordt altijd hard gestudeerd. Veel aandacht wordt besteed aan zangtechniek en de specifieke Engelse klank en uitspraak. Het koor is in staat om, in betrekkelijk korte tijd, moeilijke koorwerken in te studeren. Eventueel aangevuld met thuisstudie. Tweemaal per jaar (in september en januari) zijn er “Open Repetities”. Wil je de uitdaging aangaan en een keer een repetitie bezoeken, maak dan gerust een afspraak met ons secretariaat via onderstaande contactknop.

Concertante repeteert elke dinsdagavond van 20.00-22.00 uur in de aula van het Corbulo College, Van Tuyll van Serooskerkenstraat 2 te Voorburg.

Concertante zingt een veelzijdig repertoire. De voorkeur ligt bij de Engelse Koormuziek, zoals werken van o.a. de bekende componisten als John Rutter en Sir David Wilcox. Ook de composities en arrangementen van dirigent Daniël Rouwkema worden graag gezongen. Daarnaast zingt Concertante van klassiek tot spiritual.

Afgelopen jaren werden o.a. deze klassieke werken uitgevoerd:
– Stabat Mater van Joseph Rheinberger
– “Wer nur den lieben Gott lässt walten” van Felix Mendelssohn-Bartholdy
– The Passion of Christ van Arthur Somervell
– Diverse delen uit beroemde Missen van Mozart, Schubert en Gounod.

CONTACT