“Engelse koorklank in de regio Haaglanden”

Vereniging Concertante werd in 1998 opgericht. De eerste jaren werden de wekelijkse repetities gehouden in Scheveningen. Toen er een andere repetitieruimte moest worden gezocht, verhuisde het koor naar Voorburg. Concertante bestaat uit ongeveer 65 enthousiaste, (geoefende) zangers en zangeressen.

Van 1998 tot 2014 stond het koor onder leiding van Gerard Breas. Van januari 2015 tot april 2019 was Daniel Rouwkema de dirigent.

In de afgelopen 20 jaar heeft Concertante meegewerkt aan bijzondere concerten en uitvoeringen, zoals de Kerstgala-concerten in de Oude Kerk van Delft. Het koor zong diverse keren tijdens Dodenherdenking bij het monument Zoeklichtafdeling Binckhorst in Den Haag en bij de dagelijkse Last Post Ceremony onder de Menenpoort in Ieper (B.)

Concertante zingt ook regelmatig tijdens kerk- en zangdiensten in de regio en verzorgde in december 2017 voor de eerste keer de uitvoering van een “Lessons and Carols”. Daarnaast organiseert het koor ieder jaar minimaal één eigen concert.

Tijdens de repetities wordt altijd hard gestudeerd. Veel aandacht wordt besteed aan zangtechniek en de specifieke Engelse klank en uitspraak. Het koor vindt het een uitdaging om moeilijke koorwerken in te studeren. Eventueel met wat thuisstudie. Tweemaal per jaar (in september en januari) zijn er “Open Repetities”.

Concertante zingt een veelzijdig repertoire. De voorkeur ligt bij de Engelse Koormuziek, zoals werken van o.a. de bekende componisten als John Rutter en Sir David Wilcox. Daarnaast zingt Concertante van klassiek tot spiritual. Zoals:
–              Hedendaagse muziek (Jenkins)
–              Geestelijke muziek en Gospels
–              Klassiek (Händel, Mozart)
–              Grotere projecten (The Crucifixion, The Promise of Christmas)

Tijdens een Buitengewone Algemene Ledenvergadering op 28 september 2021 is besloten Vereniging Concertante op te heffen.

Deze website gaat binnenkort gesloten worden.
Wij willen u bedanken voor uw bezoek aan deze website en wellicht bij één van onze uitvoeringen in het verleden.

CONTACT