Daniël Rouwkema

Al tijdens zijn studie (orgel en koordirectie aan de conservatoria te Zwolle en Enschede) kwam Daniël Rouwkema (1974) in aanraking met de Engelse koorstijl. Bij de oprichter van het Roder Jongenskoor, Bouwe Dijkstra, ontving hij zijn eerste zanglessen, die hij vervolgden bij Klaziene van der Vinne. Bij Stephen Cleobury (King’s College Cambridge) en de bekende componist en dirigent John Rutter volgde hij masterclasses aangaande de Engelse koortraditie.

Na enkele jaren als freelance-dirigent in Noord-Nederland gewerkt te hebben, werkte hij bijna 5 jaar met succes in het Verenigd Koninkrijk. Hier bekwaamde hij zich in het werken en vormen van kinderstemmen. In Chester Cathedral werkte hij als Tenor Lay-Clerk en Assistent en vervolgens werd hij (als eerste Nederlander) benoemd als Director of Music bij St George’s Church Belfast in de laatste hoedanigheid werkte hij samen met David Hill (St John’s College Cambridge) en Barry Rose (St Paul’s Cathedral London).

Daniël is artistiek leider van diverse koren door heel Nederland. Naast zijn werk als dirigent maakt hij tijd vrij om koormuziek te componeren. Zijn werken worden regelmatig uitgevoerd en opgenomen op radio, TV en CD en zijn uitgegeven bij diverse uitgeverijen in Europa. Ook is er werk van Daniel opgenomen in het Nieuwe Liedboek van de Kerken.

www.danielrouwkema.nl